Boží čokoládovej dort
INGREDIENCE
125g másla
250ml vody
35g kakaa
300g hladké mouky
400g krupicového cukru
1 ČL sody
2 vejce
125ml podmáslí
600ml smetany ke šlehání
500g hořké čokolády
POSTUP:
Máslo, vodu a kakao rozpustíme. Smícháme mouku, cukr a lžičku sody, přidáme rozpuštěné kakao, 2 vejce a podmáslí. Vymažeme 2 formy máslem, nalijeme těsto a dáme péct do rozehřátě trouby na 160°. Pečeme asi 40-45 minut. Rozpustíme smetanu s čokoládou a dáme vychladit. Po upečení těsto rozřízneme podélně, aby vznikla 4 kolečka. Na první nalijeme čokoládu, přiklopíme druhým, to potřeme marmeládou, polijeme čokoládou. Dáme třetí kolečko, to polijeme a nakonec čtvrté. Celé zalijeme čokoládou.