Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 8. 2017

Boží čokoládovej dort

INGREDIENCE

125g másla

250ml vody

35g kakaa                                

300g hladké mouky

400g krupicového cukru

1 ČL sody

2 vejce

125ml podmáslí                 

600ml smetany ke šlehání

500g hořké čokolády

POSTUP:

Máslo, vodu a kakao rozpustíme. Smícháme mouku, cukr a lžičku sody, přidáme rozpuštěné kakao, 2 vejce a podmáslí. Vymažeme 2 formy máslem, nalijeme těsto a dáme péct do rozehřátě trouby na 160°. Pečeme asi 40-45 minut. Rozpustíme smetanu s čokoládou a dáme vychladit. Po upečení těsto rozřízneme podélně, aby vznikla 4 kolečka. Na první nalijeme čokoládu, přiklopíme druhým, to potřeme marmeládou, polijeme čokoládou. Dáme třetí kolečko, to polijeme a nakonec čtvrté. Celé zalijeme čokoládou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář