Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 8. 2017

Pizza

Trouba naplno, asi 20 minut.

  1. Instantní droždí + 1 ČL cukru + 0,5 dcl vlažné vody. Zamíchat. Dát na topení.(1/4 hodiny) = kvásek
  2. 350 g HR mouky + 1 ČL soli. Zamíchat + 2 dcl vody + PL lžíce oleje (+ ještě trošku). Přidat kvásek.
  3. Pokud je těsto řídké, přidat mouku. „Těsto se nesmí lepit a musí být jako dětská prdel.“ Dát do tepla na půl hodiny.
  4. 20 minut před vykynutím zapnout troubu
  5. Protlak (popř. přidat kečup), aby toho byly plná kompotová miska + 2 PL oleje + přiměřeně oregana+ protlačený česnek = „mazátko“
  6. Nachystáme si suroviny – sýr, šunka, hermelín, slanina, cibule,…
  7. Na plech dáme olej, rozprostřeme těsto – na tenko, dáme mazátko, suroviny, posypem oreganem a pokapeme olejem
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář